dr. Tudoroniu Cosmin

Odontoterapia - Terapia cariilor

Caria dentara este o leziune care distruge tesuturile dure ale dintelui. In fazele incipiente, aceasta nu poate fi observata decat de catre medicul dentist; atunci cand prezenta cariei este sesizata si de pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezulta importanta controalelor periodice la medicul dentist, pentru a putea surprinde imbolnavirea intr-un stadiu cat mai incipient. Cu cat caria este surprinsa mai devreme, cu atat sacrificiul tesutului dentar este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai ieftin si necesita mai putine sedinte. La inceput, caria se manifesta ca o simpla coloratie a dintelui si ramolite a tesuturilor dure dentare(dentina). Ulterior apare o cavitate, care continua sa se mareasca. Daca procesul evolueaza, se produce si inflamatia pulpei dentare ("a nervului"), ceea ce duce la necesitatea indepartarii acesteia si la obturarea canalelor radiculare ("se omoara nervul").

 

Tratamentul cariilor urmareste:

  • - indepartarea in totalitate a tesuturilor dentare afectate,
  • - protectia tesuturilor sanatoase, prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura,
  • - reconstructia dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale care asigura in egala masura rezistenta, functionalitate si estetica.

Intregul tratament se realizeaza sub anestezie locala, care inlatura orice disconfort.

Terapie odontala

  • -tratamentul hipersensibilitatii dentinare
  • -tratamenul cariilor dentare si obturatii coronare folosind materiale estetice fotopolimerizabile si aparatura moderna