Estetica dentara

Pentru un zambet frumos si o incredere deplina este nevoie de multe ori sa fii ajutat de un medic dentist ce se va ocupa de estetica ta dentara prin o serie de tratamente personalizate pe nevoile tale.

Albirea dentara se face numai in cadrul cabinetului in doua sedinte sub atenta supraveghere a medicului dentist. Aceasta presupune in prima faza aplicarea unei bariere gingivale pentru a proteja gingiile urmand ca pe suprafata dentara sa fie aplicat un gel cu o concentratie de 40% de perhidol cu pH neutru pentru eficienta si siguranta maxima. Nu vor exista sensibilitati post tratament deoarece dupa indepartarea gelului se va aplica pentru cateva minute o substanta cu fluor ce neutralizeaza acizii si restaureaza echilibrul mineral.

Obturatiile fizionomice de compozit inlocuiesc cariile, leziunile si fracturile minime ce imita fidel culoarea dintelui natural, redandu-i astfel si aspectul estetic, nu doar cel functional.

Fatetele ceramice sunt restaurari estetice ce necesita minimul de slefuire a suprafetei dentare conservand vitaliatea dintilor. Sunt foarte estetice neavand suport metalic. Fateta este o foita fina de ceramica aplicata pe suprafata vestibulara (exterioara) a dintelui si reuseste sa schimbe forma, culoarea, pozitia si lungimea dintelui acoperit. Se recomanda pacientilor cu dinti abrazati, cu o culoare inestetica profunda, cu o forma atipica sau inghesuiti.

O alta metoda pentru a va recapata zambetul sunt lucrarile protetice recomandate pacientilor care prezinta edentatii (dinti lipsa), abrazie dentara pe un grup mare de dinti precum si alte probleme estetice. Lucrarile sunt complet fizionomice putand fi

  1. Coroane integral ceramice (fara suport metalic)
  2. Lucrari protetice ceramice pe suport de oxid de zirconiu sau pe suport metalic ( crom, aur)
  3. Lucrari protetice pe implanturi